Ти вже палиш?  Не переживай, у всьому є свої користі. Тільки для дівчаток

Ти вже палиш? Не переживай, у всьому є свої користі. Тільки для дівчаток

Надія Бурмака
               Лікар-психіатр, професор

Ти вже палиш?  Не переживай, у всьому є свої користі.

Тільки для дівчаток

 (З усмішкою про серйозне)

– Ти зекономиш на парфумах. Для чого вони потрібні, якщо запах нікотину від волосся все одно нічим не переб’єш?

– Раптом твій товариш не користується дезодорантом, це не стане тобі дошкуляти, бо куріння швидко притупляє нюх.

– Тебе не змушуватимуть співати в шкільному хорі супроти твоєї волі, бо у курців голос стає хрипкий, „пропалений”.

– Не бійся, коли у розмові з кимось ти раптом не знатимеш, чим заповнити паузу. Замість пошуку теми розмови можна так природньо закашлятись – твій хронічний бронхіт курця, що розвинеться дуже незабаром, завжди прийде тобі на допомогу.

– Запроста можна позбавитиссь від небажаного залицяльника. Чи чула ти такий вислів: ”Цілуватися з дівчиною, що палить, це все одно, що цілуватися з попільничкою”? А вислів, до речі, достатньо відомий. Дозволь йому, небажаному, спробувати поцілуватися з тобою.

– Батьки, що з дня твого народження переконані в  талановитості своєї дитини, перестануть дошкуляти тобі репетиціями з музичними інструментами, бо куріння знижує слух (доведено в дослідженнях  музикантатів Лозанського симфонічного оркестру). А ще знизиться чутливість пальців, бо до цього призводить хронічний спазм периферичних судин у курців. Уявляєш, скільки часу звільниться для куріння.

– Якщо не хочеш виконувати домашні завдання, завжди можеш зіслатися на головний біль, і тобі повірять. Бо хіба твої батьки не чули, що вдихання чадного газу при палінні викликає спазми судин головного мозку, і це веде за собою швидку втомлюваність і головний біль?

– Тютюновий дим так романтично в’ється догори, загортаючи в голубий хімічний серпанок твої мрії, м’яко в’їдаючись в очі і вони чомусь так загадково сльозяться…. Ну й що, що з часом від цього блиск очей не такий яскравий, зате як мружаться повіки, і які виразні, майже романтичні зморшки, зморшки, зморшки… І як рано…

– Тобі допоможе стати супероригінальною один з різновидів бодіарта – smokart. Це коли стають синьо-жовті кінчики пальців рук, жовтіють зуби, а потім і  шкіра всього тіла… До речі,  курці більше, чим хто інший, схильні до шкірних проявів алергії.  І ще про зуби. Від постійних перепадів температури (повітря холодне, дим гарячий), емаль зубів тріскається, покривається плямами зубного каменю. Клас, круто! Це ж майже те саме, що авангард в живопису.

– Ти запроста можеш стати прообразом сучасної Офелії або ж Оленки, що сумує на камені за своїм братиком, який напився з козлячого копитця. Твою жовтаву блідість обличчя так гармонічно доповнить депресивний стан, схильність до якого має більшість курців.

– І взагалі, не напружуючи себе репетиціями, ти можеш грати різні ролі в житті. Куріння формує неврівноваженість характеру, і ти можеш в один день бути в ролі як доброї, так і злої феї, турботливої мами і злої мачухи. Практики кажуть, що коли цигарки раптом закінчуються і взяти ніде, то найталановитіше в цей час вдається роль Баби Яги.

– Якщо не хочеш щось виконувати з обіцяного, зішлись на погану пам’ять. За один рік  паління вона знижується у курців-підлітків до 30%.

– Ти матимеш можливість при бажанні більше прогулювати заняття, бо курці простуджуються набагато частіше, чим ті, хто не палить. Яке веселе життя у тебе буде!

    Розкажи своїм батькам, що пасивне куріння (тобто дим від чужих

         цигарок) впливає на твій організм так, як би ти курила сама.
[gview file=”https://nadiya.com.ua/wp-content/uploads/2020/03/tilky-dlya-divchatok-z-usmishkoyu-pro-serjozne.doc”]